Mon- Fri 10:00 - 18:00
Sat-Sun Closed
Address
Tigran Mets 3, Yerevan, Armenia
 

مهاجرت به دانمارک

 کشور دانمارک در شمال اروپا واقع شده است. این کشور تنها با آلمان دارای مرز خشکی می باشد. همچنین پلی دریایی به نام پل اورسوند، دانمارک را به سوئد متصل می‌کند. شهر کپنهاگ پایتخت دانمارک می باشد. جمعیت دانمارک در حدود ۵٫۵ میلیون نفر است که ۸٫۵٪ مردم آن مهاجرانی هستند که بیشتر از کشورهای جنوب آسیا و خاورمیانه به دانمارک آمده‌اند. با وجود اینکه این کشور از سال ۱۹۷۳ عضو اتحادیه اروپا است اما واحد پولی خود را همچنان حفظ نموده و عضو کشورهای حوزه واحد پولی یورو نمی باشد. واحد پول این کشور کرون دانمارک است. زبان رسمی کشور، زبان دانمارکی است و اکثریت مردم این کشور ( ۸۰٫۴ درصد) مسیحی می باشند.

کشور دانمارک علی رغم داشتن سیستم پادشاهی دارای دولت رفاه‌ بوده و از نظر کم بودن اختلاف درآمد مردم، در رتبه اول جهان قرار دارد. همچنین از نظر درآمد سرانه در رتبه هفتم جهان قرار داشته و در بررسی‌های سالانه، مردم آن مکرراً به عنوان «شاد‌ترین» مردم جهان اعلام می‌شوند. این کشور به عنوان کشوری با کمترین فساد اداری در جهان به شمار می‌آید.

کشور دانمارک دارای آب و هوای چهار فصل بوده که متوسط دمای هوا در زمستان و ماه فوریه که سردترین ماه در این کشور می باشد در حدود صفر درجه سانتی گراد بوده و در تابستان و ماه اگوست که گرمترین ماه در این کشور می باشد دمای هوا در حدود ۱۵٫۷ درجه سانتی گراد متغیر می باشد.

پرآوازه‌ترین نویسنده دانمارکی در سطح جهان هانس کریستین آندرسن خالق کتاب جوجه اردک زشت می‌باشد.

آشپزی دانمارکی مانند سایر کشورهای شمال اروپا عمدتاً شامل گوشت قرمز و ماهی است. این امر ناشی از جغرافیای کشور و زمستان‌های سرد و طولانی آن است.

در دانمارک مزاح در روابط مردمی نقش بسزایی دارد. افراد می‌توانند چیزهایی به یکدیگر بگویند که به گوش شنونده ناخوشایند است و به راحتی باعث ترس و وحشت یک فرد جدید می‌شود؛ ولی اغلب نشانه رفاقت و احترام متقابل است.

دانمارک یکی از کشورهایی است که در جهان دارای بیشترین تعداد دوچرخه‌سوار می‌باشد. در ساعات شلوغی ترافیک شهر، تعداد زیادی دوچرخه سوار در راه منزل یا محل کار مشاهده می شود.

در تقسیمات کشوری، خاک اصلی کشور دانمارک به پنج استان تقسیم شده است. استان‌های دانمارک عبارتند از هوودستادن، نوردیولند، میدیولند، شیلند، وسیددانمارک. گرینلند و جزایر فارو نیز دو قلمرو برون‌مرزی و خودگردان دانمارک به شمار می‌آیند.

مهاجرت پرستار به دانمارک

پرستاران از گروه های خاصی هستند که شرایط ویژه ای برای مهاجرت به دانمارک دارند. در اغلب کشور ها برای اخذ اقامت کاری باید پیشنهاد کار داشته باشید، این در حالی است که یک پرستار ایرانی برای کار در خارج از کشور باید مدرک تحصیلی خود را معادل سازی کند؛ بنابراین برای پرستاران امکان ندارد که بتوانند مستقیما پیشنهاد کار و اقامت کاری بگیرند. اغلب کشور ها برای معادل سازی به پرستاران ویزا نمی دهند، اما دانمارک از معدود کشورهایی است که برای این گروه خاص شرایط ویژه ای در نظر گرفته است. با توجه به نیاز این کشور به نیروی کار پرستار، شرایط اعطای ویزا به این گروه از افراد تسهیل شده است. پرستاران می توانند برای گذراندن دوره زبان دانمارکی و معادل سازی مدرک تحصیلی خود ویزای این کشور را کسب کنند و پس از یادگیری زبان دانمارکی با قبولی در آزمون معادل سازی می توانند در این کشور مشغول به کار شوند. 

مهاجرت به دانمارک از طریق تحصیل

تحصیل در دانمارک رایگان و برای کودکان ۷ تا ۱۶ ساله (دوره ابتدایی و سیکل اول متوسطه) اجباری است. تا کلاس هفتم محتوای آموزش برای همه دانش آموزان یکسان است. اما دانش آموزان ممکن است در پایه‌های هشتم تا دهم در دروس ریاضی، انگلیسی، آلمانی فیزیک و شیمی، به کلاس های با سطوح پایه و پیشرفته هدایت شوند. تحصیل در پایه دهم اختیاری است. دانش آموزان می‌توانند پس از گذراندن پایه نهم مدرسه را ترک کنند. پایه دهم با دو هدف آماده‌سازی دانش آموزان برای زندگی خارج از مدرسه و دادن دانش لازم برای تحصیل در دوره‌های بالاتر در نظر گرفته شده‌است. 

کشور دانمارک با داشتن دانشگاه های معتبر در رتبه بندی جهانی، سیستم آسان تبادل دانشجو، ارائه بیش از ۶۰۰ دوره تحصیلات عالی در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا به زبان انگلیسی در زمینه های مختلف و متنوع مانند مهندسی، علوم زیستی، علوم اجتماعی و نظایر آن، سیستم پیشرفته آموزشی و داشتن امنیت بالا، یکی از مقاصد مناسب برای تحصیل دانشجویان بین المللی می باشد. سطح آموزش عالی در کشور دانمارک از کیفیت بالایی برخوردار بوده و مدرکی که با تحصیل در دانشگاه های دانمارک بدست می آورید در سراسر دنیا به رسمیت شناخته می شود لذا با تحصیل در کشور دانمارک، می توانید آینده زندگی حرفه ای خود را تضمین نمایید. نظام آموزشی دانمارک بر مبنای ترویج خلاقیت، ایجاد نوآوری، تفکر تحلیلی و انتقادی و بهره گیری از اساتید برجسته از دانشگاه های معتبر دنیا و امکان کار آموزی و کسب تجربه کاری هر چه بیشتر برای دانشجویان در حین تحصیل بنا شده است. اغلب دانشجویان خارجی که در دانشگاه های دانمارک مشغول به تحصیل می باشند از اینکه این کشور را برای تحصیل خود انتخاب کرده اند رضایت دارند و دلایل مختلفی را برای رضایت خود اعلام می نمایند  از جمله کیفیت و سطح بالای آموزش، فراهم بودن بازار کار برای دانشجویان بعد از تحصیل، بالا بودن سطح فرهنگ بین مردم در دانمارک، احترام و برخورد صمیمانه با خارجیان و مسلط بودن اکثریت مردم این کشور به زبان انگلیسی. 

تحصیل در دانمارک برای اتباع این کشور و شهروندان کشورهای اسکاندویناوی شمال اروپا (کشورهای نروژ، فنلاند، سوئد و ایسلند)، شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشور سوئیس رایگان می باشد. برای اتباع سایر کشورها شهریه سالیانه تحصیل در دانمارک از ۶،۰۰۰ الی ۱۶،۰۰۰ یورو ( ۴۵،۰۰۰ تا ۱۲۰،۰۰۰ کرون دانمارک) بسته به رشته، مقطع و محل تحصیل متغیر می باشد. همچنین افراد سایر کشورها مشروط به داشتن شرایط زیر از تحصیل رایگان برخوردار خواهند بود.

  •  

    افرادی که اقامت دائم دانمارک را دارند.

  •  

    افرادی که امکان تبدیل شرایط اقامت موقت به دائم آنها مهیا می باشد.

  •  

    فرزندان والدین غیر اروپایی که والدین آنها اجازه اقامت در دانمارک را کسب کرده باشند.

به طور پیوسته مدت کامل تحصیل از مقطع ابتدایی تا پایان دکترا در کشور دانمارک ۲۰ سال به طول خواهد کشید. طول دوره لیسانس ۳ سال (برای رشته های غیر فنی و رشته هایی که از طریق  تحقیق research انجام می شود) الی ۴٫۵ (چهار سال و نیم برای رشته های فنی)، فوق لیسانس ۲ سال و دکترا ۳ سال می باشد.

شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا و خارج از کشورهای اسکاندیناوی شمال اروپا (حوزه نوردیک به کشورهای دانمارک، نروژ، فنلاند، سوئد و ایسلند اطلاق می شود) جهت تحصیل در کشور دانمارک می بایست نسبت به اخذ اقامت اقدام نمایند. به طور کلی این افراد می بایست قبل از اقدام به اخذ اقامت تحصیلی از کشور دانمارک، در ابتدا از دانشگاه یا محلی که مایل به ادامه تحصیل هستند پذیرش دریافت نمایند. یکی از شروط اخذ پذیرش از این مراکز آموشی علاوه بر داشتن حداقل سطح زبان مورد نیاز برای تحصیل در آن موسسه آموزشی، قبولی در ارزیابی اولیه توانمندی ها و پذیرش مدارک فرد متقاضی جهت ورود و پرداختن شهریه ترم اول تحصیلی می باشد.

به طور کلی تحصیل در هر یک از سه مقطع زیر منجر به اخذ اقامت در دانمارک خواهد شد.


  • تحصیل در دوره های آموزش عالی

    دوره های آموزش عالی در کشور دانمارک شامل مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می باشد. هر فرد بالای ۱۸ سال که شرایط اعلام شده توسط وزارت آموزش عالی دانمارک را برای پذیرش در دانشگاه یا موسسه آموزش عالی داشته باشد، می تواند برای دوره آموزش عالی درخواست اقامت بنماید. شرایط لازم برای اخذ اقامت تحصیلی عبارتست از:

    • ارائه پذیرش قطعی از دانشگاه یا موسسه آموزش عالی
    • داشتن حداقل سطح دانش زبان برای تحصیل در دوره تحصیلات عالی
    • تامین هزینه های زندگی در طول مدت تحصیل. برای هر ماه زندگی در دانمارک باید حدود 1،000 یورو تمکن مالی داشته باشید. 
    • پرداخت هزینه شهریه ترم اول تحصیل در دانشگاه یا موسسه آموزش عالی (یادآوری می گردد افراد خارج از اتحادیه اروپا که می بایست شهریه پرداخت نمایند، معمولا پس از پرداختن شهریه ترم اول، پذیرش قطعی دانشگاه را اخذ خواهند نمود).

    همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال متقاضیان تحصیل در دانشگاه یا موسسات آموزش عالی می توانند همراه با فرد دانشجو، اقامت دانمارک را دریافت نمایند. در اینصورت متقاضی تحصیل باید نشان دهد که قادر به تامین هزینه های زندگی برای همراهان خود نیز می باشد. مبلغ هزینه های زندگی برای هر یک از همراهان برابر با ماهانه ۶۰۱۵ کرون دانمارک می باشد که دانشجو باید نشان دهد برای ۱۲ ماه در سال (۷۲۱۸۰ کرون دانمارک به ازای هر همراه در سال) قادر به تامین هزینه های زندگی همراهان خود می باشد.

    دانشجویان در دوره آموزش عالی به مدت ۲۰ ساعت در هفته حق کار خواهند داشت. برای ماه های ژوئن، ژوییه و اوت، که تعطیلات دانشگاهی است، دانشجویان حق کار تمام وقت را خواهند داشت. همراهان فرد متقاضی تحصیل در دانشگاه یا موسسات آموزش عالی، بدون اخذ ویزای کار، اجازه کار تمام وقت در دانمارک خواهند داشت.

    چنانچه دانشجویان بیش از ساعت تعیین شده برای کار در هفته (۲۰ ساعت) کار نمایند، ممکن است اجازه اقامت آنها فورا لغو شده و یا به آنها اخطار داده شود. در صورت اخطار، به مدت ۲ سال دانشجو نباید اخطار دیگری دریافت نماید در اینصورت اقامت دانشجو و همراهان لغو خواهد گردید.

    همراهان فرد دانشجو نمی توانند به طور مستقل در طول مدت تحصیل دانشجو درخواست اقامت کشور دانمارک را بنمایند.

    در طول مدت اقامت، دانشجویان باید به صورت فعالانه مشغول به تحصیل باشند. لذا دانشگاه ها یا موسسات آموزش عالی موظف اند دانشجویانی را که تحصیلات خود را رها می کنند معرفی نمایند. اقامت اینگونه دانشجویان لغو خواهد گردید.

    پپس از پایان مدت زمان تحصیل، زمان اقامت دانشجویان به مدت ۶ ماه تمدید خواهد شد تا دانشجویان بتوانند در کشور دانمارک شغلی را برای خود پیدا نمایند. در صورت یافت شغل، فرد دانشجو می بایست درخواست اقامت از طریق کار را ارائه نماید.

    امکان استفاده از کمک هزینه های مالی و بورس تحصیلی در دانمارک برای دانشجویان غیر دانمارکی وجود دارد. طرح های مختلفی به  همین منظور تعریف شده و مورد استفاده دانشجویان قرار می گیرد که شامل موارد زیر است.

    طرح Nordplus: این طرح مخصوص اتباع کشورهای حوزه اسکاندیناوی (نوردیک) و حوزه بالتیک می باشد. شهروندان این کشورها می توانند در سایر کشورهای حوزه نوردیک نسبت به تکمیل تحصیلات عالیه خود اقدام نمایند.
    طرح Erasmus: این طرح به دانشجویان تبعه کشورهای حوزه اقتصادی اروپا و کشور سوئیس این امکان را می دهد تا بخشی از تحصیلات عالی را خارج از کشور خود، در دانشگاه ها و موسسات عالیه کشور دانمارک ادامه دهند. طول این مدت تحصیل بین سه ماه و حداکثر۱۲ ماه خواهد بود.
    طرح Erasmus Mundus: این بورسیه تنها به بعضی از رشته های خاص در مقطع کارشناسی ارشد تعلق می گیرد. این بورسیه علاوه بر دانشجویان اروپایی مشمول دانشجویان غیر اروپایی نیز می شود.
    فولبرایت: این طرح مخصوص دانشجویان کشور آمریکا است که مایلند تحصیلات عالی خود را در کشور دانمارک سپری کنند.

    بورسیه دولتی تحت موافقتنامه های فرهنگی: این بورسیه به دانشجویان علاقمند به تحصیل در زمینه های مرتبط با فرهنگ و زبان دانمارکی اعطا می شود. بورسیه دوره های بلند مدت تنها به دانشجویان کشورهای چین، مصر، اسراییل، کره جنوبی، ژاپن و روسیه جهت تحصیل در رشته های مرتبط با فرهنگ و معماری دانمارک و محیط زیست تعلق می گیرد. جهت تحصیل زبان دانمارکی علاوه بر کشورهای یاد شده به ۳۴ کشور دیگر اروپایی نیز بورس تحصیلی کوتاه مدت (تابستانه) نیز تعلق می گیرد.
    بورس دولتی دانشجویان غیر اروپایی: در هر سال تعداد محدودی بورس دولتی توسط موسسات آموزش عالی دانمارک به دانشجویان غیر اروپایی که واجد شرایط باشند واگذار می شود. شرایط استفاده از این بورسیه عبارت است از:
    الف- متقاضی می بایست شهروند کشوری غیر از کشورهای اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا و سوئیس باشد.
    ب- متقاضی می بایست در یکی از مقاطع تحصیلات عالی تمام وقت دانمارک ثبت نام کرده باشد.
    ج-  متقاضی می بایست به اندازه طول مدت تحصیل، اقامت کشور دانمارک را کسب کرده باشد.

    چنانچه یکی از حالات زیر اتفاق افتاده باشد متقاضی صلاحیت استفاده از این بورسیه را ندارد:
    الف- در انتظار اخذ پذیرش از موسسه آموزش عالی هنری باشد.
    ب- حق قانونی برای استفاده از حقوق شهروندی دانمارک داشته باشد.
    ج-  بعنوان فردی با والدین غیر دانمارکی، زمان اخذ پذیرش به استناد ماده ۹ قانون اتباع خارجی در دانمارک اقامت دائم دریافت کرده باشد.
    د – دانشجویی که برابر قوانین دانمارک محق به استفاده از کمک هزینه های مالی دولتی است.

    در برخی از موارد بورسیه تحصیلی تنها در برگیرنده تمام یا بخشی از هزینه های شهریه دانشگاه می باشد. در برخی موارد دیگر بورسیه تحصیلی علاوه بر هزینه های شهریه، هزینه های زندگی را هم پوشش می دهد. تعیین اینکه فرد از کدامیک از این مزایا می تواند استفاده کند با واحد پذیرش دانشگاه یا موسسه آموزش عالی است. 

     

     

  • تحصیل در مقطع دوره متوسطه

    افراد جوان غیر دانمارکی می توانند برای تکمیل تحصیلات خود در مقطع متوسطه درخواست اقامت نمایند. حداکثر به مدت ۱۲ ماه برای تکمیل تحصیلات متوسطه، اقامت دانمارک اعطا خواهد شد. فرد متقاضی می بایست به  یکی از زبان های دانمارکی، انگلیسی، آلمانی، سوئدی و یا نروژی آشنایی کامل داشته باشد. همچنین متقاضی علاوه بر ارانه مدارکی مبنی بر تهیه / اجاره محل اقامت، می بایست حساب بانکی با موجودی حساب به مبلغ کافی را ارائه کند که نشان دهد توان تامین هزینه های زندگی را در طول سال خواهد داشت. مبلغ هزینه زندگی در دانمارک برابر با ۶،۰۱۵ کرون دانمارک در ماه می باشد لذا چنانچه طول مدت تحصیل ۱۲ ماه باشد متقاضی باید نشان دهد که توانایی تامین هزینه زندگی به مبلغ ۷۲،۱۸۰ کرون دانمارک را دارا می باشد. افراد با سن زیر ۱۸ سال می بایست فردی را به عنوان قیم در طول تکمیل تحصیلات دوره متوسطه معرفی نمایند. همچنین متقاضیان، اجازه کار در دانمارک را نخواهند داشت و به افراد خانواده هم اجازه اقامت تحت عنوان همراه داده نخواهد شد.

     

  • مدارس عالی مردمی

    جهت تحصیل در مدارس عالی مردمی و دوره های پیش دانشگاهی حداکثر به مدت ۱۸ ماه، اقامت دانمارک به صورت پیوسته یا غیر پیوسته اعطا خواهد شد. فرد متقاضی می بایست به یکی از زبان های دانمارکی، انگلیسی، آلمانی، سوئدی و یا نروژی آشنایی کامل داشته باشد. همچنین متقاضی علاوه بر پرداخت شهریه دوره، می بایست اسنادی را ارائه کند که توان تامین هزینه های زندگی در طول اقامت را خواهد داشت. متقاضیان اجازه کار در دانمارک را نخواهند داشت و به افراد خانواده هم اجازه اقامت تحت عنوان همراه داده نخواهد شد.

مهاجرت به دانمارک از طریق کار

شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا و خارج از کشورهای اسکاندیناوی شمال اروپا (حوزه نوردیک) جهت کار در کشور دانمارک می بایست نسبت به اخذ اقامت و ویزای کار اقدام نمایند. در صورت اخذ ویزای کار، به همراهان فرد (اعضای خانواده) اجازه اقامت داده می شود. اخذ ویزای کار در درجه اول به داشتن توانمندی های لازم در فرد متقاضی بستگی دارد. روش ها و طرح های مختلفی برای جدب نیروی کار تعریف شده است که در ذیل به آنها اشاره می شود. پیش تر کشور دانمارک برنامه ای تحت عنوان گرین کارت دانمارک داشت، که به صورت یک سیستم امتیازبندی بود. در صورتی که شما در این سیستم امتیاز لازم را کسب می کردید، می توانید اقامت دانمارک را کسب نمایید. اما در حال حاضر گرین کارت دانمارک ملغی شده است و دیگر نمی توان از این طریق اقدام کرد. 

شما برای کار در کشور دانمارک باید بتوانید از کارفرمایی در این کشور پیشنهاد کار (Job Offer) دریافت کنید. سمت شغلی مورد نظر باید ابتدا در دانمارک و اتحادیه اروپا آگهی شده باشد و شخصی برای تصدی آن یافت نشده باشد، در این صورت کارفرما می تواند به شما دعوت نامه دهد. مشخص است که دریافت پیشنهاد کار برای شخصی که خارج از اتحادیه اروپا است به سادگی قابل انجام نخواهد بود، بنابراین افرادی که شرایط مناسبی برای تحصیل در دانمارک دارند، معمولاً از طریق ویزای تحصیلی وارد می شوند و پس از پایان تحصیلات خود به کار در کشور دانمارک یا سایر کشورهای اروپایی می پردازند. 

توجه به نرخ بیکاری برای افرادی متقاضی کار در یک کشور خارجی بسیار مهم می باشد. نرخ بیکاری در کشور دانمارک در سال 2019 به میران 4.8 بود است که نشان دهنده بازار کار مطلوب و فرصت های شغلی فراوان در این کشور می باشد.

مهاجرت به دانمارک از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت

مطابق گزارش بانک جهانی، کشور دانمارک یکی از بهترین کشور های اروپایی جهت سرمایه گذاری و شروع یک کسب و کار می باشد. همچنین مطابق همین گزارش کشور دانمارک در رتبه سوم از مجموع ۱۸۹ کشور جهان جهت شروع کسب و کار و سرمایه گذاری شناخته شده است. نرخ مالیات بر شرکت ها در این کشور ۲۲% می باشد. وجود زیر ساخت های لازم، نیروی متخصص و تحصیل کرده، آشنایی گسترده مردم به زبان انگلیسی (بیش از ۸۰ درصد مردم دانمارک به زبان انگلیسی تسلط دارند)، قوانین پیشرفته و به روز و منطبق با استانداردهای اروپا برای کسب و کار، سیستم حمل و نقل کارآمد، وجود بهترین و بزرگترین شرکت های حمل و نقل دریایی جهان در دانمارک، سهولت تجارت الکترونیک به نحوی که حتی ثبت الکترونیک شرکت نیز به راحتی و در عرض مدت زمان کوتاه امکانپذیر می باشد، برگزاری جلسات هیات مدیره و صورت جلسات مربوطه به صورت الکترونیکی و بدون ضرورت حضور در دانمارک، وجود نمایندگی و دفاتر اصلی برخی از بزرگترین شرکت های دنیا در دانمارک، نرخ بسیار پایین فساد اداری به نحوی که کشور دانمارک در صدر رتبه بندی کشورهای جهان از لحاظ کمترین فساد اداری و بالاترین شفافیت اقتصادی قرار دارد، کیفیت بالای زندگی و امنیت سرمایه گذاری، وجود ساعات منعطف کار برای شرکت ها در این کشور به نحوی که می توانند نیروی کار را برای ۳۶۵ روز در سال و ۲۴ ساعت در روز و بدون محدودیت در سقف اضافه کار جذب کرده و محدودیتی برای شروع کسب و کار شرکت ها در این خصوص وجود ندارد، عدم پرداخت جریمه و عدم وجود قوانین دست و پاگیر در هنگام تعدیل و یا اخراج نیروی کار برای شرکت ها، امکان جذب آزمایشی نیروی کار به مدت سه ماه و … سبب شده است که کشور دانمارک یکی از بهترین کشورهای جهان برای شروع کسب و کار و سرمایه گذاری باشد. 

به طور کلی ثبت شرکت در دانمارک از دو طریق ثبت آنلاین و ثبت کاغذی امکانپذیر است.

شرکت های ثبت شده در دانمارک می بایست نسبت به انتخاب حسابرس و ارائه گزارشات سالیانه عملکرد مالی اقدام نمایند. تحت شرایط زیر الزامی برای انتخاب حسابرس و ارائه گزارشات حسابرسی شده نخواهد بود.

مبلغ ترازنامه معادل ۴،۰۰۰،۰۰۰ کرون دانمارک

مبلغ گردش خالص مالی معادل ۸،۰۰۰،۰۰۰ کرون دانمارک

به کارگیری متوسط تعداد ۱۲ نفر تمام وقت در طول سال مالی

توجه داشته باشید که شما از طریق ثبت شرکت به تنهایی نمی توانید اقامت دانمارک را کسب نمایید. شما باید یک بیزنس پلن یا طرح تجاری قوی به دولت دانمارک ارائه دهید و اثبات نمایید که می تواند تاثیر مثبتی در اشتغال شهروندان دانمارک و اقتصاد این کشور داشته باشید. بنابراین آشنایی با بازار کسب و کار در کشور دانمارک بسیار مهم می باشد.

به طور کلی در کشور دانمارک می توان نسبت به ثبت انواع شرکت های زیر اقدام نمود.


  • شرکت SE – شرکت سهامی عام

    حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت این شرکت ۱۲۰،۰۰۰ یورو است. قوانین اتحادیه اروپا در تاسیس این شرکت می بایست رعایت گردد. اگر آدرس رسمی این شرکت در دانمارک باشد، می بایست در سازمان کسب و کار دانمارک به ثبت برسد. محل و ملیت این شرکت می تواند از دانمارک به دیگر کشورهای اروپا منتقل گردد.

     

  • شرکت EEIG – گروه منافع اقتصادی اروپایی

    افراد و یا شرکت هایی از کشورهای مختلف اروپا  به منظور راه اندازی کسب و کاری در اتحادیه اروپا دور هم جمع شده و با هم شرکتی را تاسیس می کنند. در صورتی که نشانی رسمی این شرکت در دانمارک باشد می بایست این شرکت در دانمارک ثبت شود. ثبت اینگونه شرکت ها در دانمارک بدون نیاز به سرمایه اولیه امکانپذیر است. در این شرکت ها نیازی به تهیه حساب های مالی جداگانه نیست چرا که هر عضو مطابق با قوانین کشور خود و به نسبت سهم خود از شراکت، مالیات مربوطه را خواهد پرداخت.

     

  • شرکت IVS – شرکت مسئولیت محدود

    در سال ۲۰۱۴، IVS به عنوان طرحی جدیدی از شرکت های با مسئولیت محدود معرفی شده است. حداقل سرمایه لازم برای ثبت اینگونه شرکت ها یک کرون دانمارک می باشد. این شرکت ها بیشتر با هدف شروع یک کسب و کار کوچک در دانمارک و داشتن محدودیت در تامین سرمایه اولیه مورد نیاز ثبت می گردند. در صورتی که امکان تامین سرمایه جهت شروع کسب و کار نباشد معمولا سرمایه عملیاتی توسط اخذ وام تامین خواهد شد.

     

  • شرکت JV – مشارکت شخصیت های حقوقی Joint Venture

    معمولا شرکت هایی (شخصیت های حقوقی) با ملیت مختلف جهت انجام فعالیت های مشخصی در دانمارک نسبت به ایجاد مشارکت و ثبت شرکت اقدام می نمایند. اینگونه شرکت ها مشارکت خود را در قالب شکلی از شرکتهای A/S و یا ApS ثبت می نمایند.

     

  • شرکت سهامی خاص

    شرایط شرکت های A/S و ApS در فوق مشخص شده است.

     

  • پروانه کسب و کار – Personal Business Entity

    برای کسب و کارهای کوچک که عمدتا توسط یک فرد مدیریت می شود می توان نسبت به اخذ پروانه کسب و کار در دانمارک اقدام نمود. در این روش به حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت نیازی نمی باشد. در صورت نیاز به شراکت افراد دیگر، اینکار از طریق سایر روش های ثبت شرکت از قبیل مسئولیت محدود و یا JV نیز عملی خواهد بود. در هر صورت جهت انجام کسب و کار از قبیل امور املاک، خرید و فروش، صنعت، ساخت و ساز و … همه شرکا (یا تنها مالک) باید در اداره کسب و کار محلی ثبت نام کنند.

مهاجرت به دانمارک از طریق تولد

در رابطه با اخذ اقامت و تابعیت در کشورها از دو سیستم خاک و خون پیروی می شود. کشور های پیرو سیستم خاک، به کودکانی که در خاک آن ها متولد شود تابعیت آن کشور ها را اعطا می کنند. کشورهای کمی در دنیا از این سیستم استفاده می کنند، مهم ترین کشورهایی که از سیستم خاک پیروی می کنند کانادا، آمریکا و برزیل است.  در سیستم خون تابعیت بر اساس تابعیت والدین اعطا می شود به این معنا که کودک متولد شده، فارغ از محل تولد، تابعیت والدین خود را کسب خواهد کرد. حال در بسیاری از کشورها تفاوتی بین مادر و پدر وجود ندارد و در صورتی که هر یک از والدین تابعیت آن کشور را داشته باشند به کودک نیز تابعیت می دهند، اما در کشورهایی مانند ایران و برخی از کشورهای عربی تابعیت فقط از طریق پدر منتقل می شود به این معنا که در صورتی که تابعیت پدر کودک متولد شده ایرانی باشد، کودک نیز ایرانی است اما در صورتی که فقط تابعیت مادر ایرانی باشد، کودک تابعیت ایرانی نمی گیرد. کشورها معمولاً از یکی از این دو سیستم پیروی می کنند اما در مواقع استثنایی از سیستم دیگر نیز پیروی می کنند؛ مثلا در کشورهای پیروی قانون خون زمانی که والدین کودک مشخص نباشد، در صورتی که کودک در خاک آن کشور متولد شده باشد تابعیت آن کشور را خواهد گرفت. اعطای تابعیت از طریق تولد در دانمارک پیرو سیستم خون می باشد بدین معنی که باید حتما کودک از یک پدر یا مادر دانمارکی متولد شود تا بتواند تابعیت دانمارک را از طریق تولد کسب نماید. 

مهاجرت به دانمارک از طریق ازدواج

یکی از آسان ترین روش های اخذ تابعیت دانمارک از طریق ازدواج با یک شخص دانمارکی و یا شخص مقیم کشور دانمارک است. اما باید توجه داشته باشید که امروزه دلیل سوء استفاده هایی که از این طریق انجام شده است قوانین بسیار سختگیرانه ای در این باب وضع شده است. لذا در حال حاضر تنها افرادی می توانند مهاجرت به دانمارک را از طریق اخذ ویزای ازدواج پیش بگیرند که قصد واقعی این امر را ثابت نمایند.

از جمله قوانینی که امروزه از بروز هر گونه سوء استفاده از طریق ویزای ازدواج جلوگیری می نماید اعطای پاسپورت به همسر خارجی پس از گذراندن چند سال زندگی مشترک در آن کشور است. در کشور دانمارک نیز این قوانین سخت گیرانه وجود دارد و شما در صورت تمایل به ازدواج با یک شهروند دانمارکی باید اثبات نمایید که ازدواج شما از روی علاقه و تفاهم است و هدف شما یک ازدواج صوری برای کسب اقامت دانمارک نیست. در صورتی که حقیقی بودن ازدواج ثابت شود به زوج خارجی اقامت موقت دانمارک اعطا می شود و پس از گذشت 2 سال از ازدواج و زندگی در دانمارک شخص می تواند برای اخذ تابعیت دانمارک درخواست دهد. 

مهاجرت به دانمارک از طریق پناهندگی

هر فرد خارجی (غیر تبعه) ساکن در کشور دانمارک، صرفنظر از اینکه قانونی یا غیر قانونی در دانمارک حضور داشته باشد، حق درخواست پناهندگی از کشور دانمارک را، دارا می باشد. مطابق با بند یک از بخش ۷ کنوانسیون حقوق بشر، پناهنده کسی است که به دلایل نژادی، مذهبی، ملیتی و قومیتی، عضویت در گروه های خاص و یا داشتن عقاید سیاسی خاص، در خارج از کشور خود حضور داشته و بیم آن دارد که با مراجعه به کشور خود، شکنجه یا مجازات شده و یا با رفتار غیر انسانی روبرو شود. همچنین مطابق با بند دو از بخش ۷ کنوانسیون، پناهنده حداقل به مدت یک سال و حداکثر به مدت سه سال جهت رسیدگی به وضعیت پناهندگی خود، اجازه اقامت موقت در کشوری که درخواست پناهندگی خود را ارائه نموده است، دارا می باشد. باید توجه داشت که در طول مدت زمان رسیدگی به وضعیت پناهندگی، فرد پناهنده اجازه آوردن اعضای خانواده خود را ندارد مگر در موارد خاصی که طول مدت زمان رسیدگی به وضعیت پناهندگی بیش از سه سال گردد که پس از ۳ سال پناهنده می تواند درخواست حضور همراه را داشته باشد. 

درخواست پناهندگی می بایست به اداره پلیس دانمارک و یا مرکز اقامت Sandholm  ارائه شود. با حضور مستقیم شخص متقاضی و ارائه درخواست مکتوب، افسر مربوطه در اداره پلیس یا مرکز اقامت Sandholm با گرفتن اثر انگشت و تصویر، مشخصات متقاضی را در سیستم اطلاعات پرسنلی ثبت و فرد پناهنده را جهت اسکان در یکی از کمپ های مستقر در دانمارک راهنمایی می نماید. پس از ارائه درخواست، پرونده متقاضی در اداره مهاجرت رسیدگی خواهد شد. اداره مهاجرت کشور دانمارک در مرحله اول بررسی می نماید که آیا مطابق با قانون دوبلین، رسیدگی به پرونده پناهندگی متقاضی، در حوزه مسئولیت کشور دانمارک است یا سایر کشورهای عضو می بایست به پرونده متقاضی رسیدگی کنند. قانون دوبلین، موافقتنامه ای بین اعضای کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای دانمارک، نروژ، سوئیس، ایسلند و لیختن اشتاین است. مطابق با قانون دوبلین تنها یک کشور عضو، مسئولیت رسیدگی به پرونده پناهندگی متقاضی را خواهد داشت. لذا چنانچه قبلا فرد در کشور دیگری تقاضای پناهندگی داده باشد و فرآیند رسیدگی به پرونده متقاضی در آن کشور در جریان باشد، فرد نمی تواند در کشور دانمارک درخواست پناهندگی کند. همچنین در مرحله اول رسیدگی به درخواست پناهندگی متقاضی، اداره مهاجرت دانمارک می تواند فرد متقاصی را به کشور امن دیگری خارج از اتحادیه اروپا منتقل کند. چنانچه فرد قبل از ورود به کشور دانمارک، مدتی در کشور دیگر ساکن بوده باشد یا قبل از ورود به خاک دانمارک، از طریق کشور امن دیگری وارد خاک دانمارک شده باشد، اداره مهاجرت دانمارک می تواند متقاضی را به آن کشور ثالث بازگرداند. تشخیص این موضوع از طریق ثبت مشخصات فرد متقاضی در سیستم اطلاعات پرسنلی امکانپذیر است.

بنابراین چنانچه در مرحله اول، یقین حاصل شود که پرونده فرد متقاضی می بایست در کشور دانمارک بررسی شود و یا اینکه انتقال فرد متقاضی پناهندگی به کشور امن دیگری خارج از اتحادیه اروپا امکانپذیر نباشد، فرآیند بررسی پناهندگی وارد مرحله دوم خواهد شد. در طول مرحله دوم بررسی، معمولا متقاضی در یکی از مراکز اقامت مهاجرین اسکان داده می شود. 

چنانچه پرونده متقاضی پناهندگی مورد تایید قرار گیرد، اداره مهاجرت دانمارک فرد پناهنده را جهت اسکان به یکی از شهرداری های مناطق معرفی خواهد کرد. اما اگر درخواست پناهندگی متقاضی توسط اداره مهاجرت مردود اعلام شود به طور پیش فرض پرونده متقاضی به هیات تجدید نظر ارجاع داده می شود. اداره مهاجرت می بایست از طریق یک رویه استاندارد و بررسی معیارهای مندرج در آن نسبت به رد تقاضای پناهندگی اقدام کرده باشد تا اطمینان حاصل شود رد درخواست پناهندگی با دلایل کافی صورت گرفته باشد. همچنین اداره مهاجرت موظف است رد درخواست پناهندگی متقاضی را به صورت مکتوب به متقاضی اعلام نماید.

هیات تجدید نظر یک هیات مستقل مشابه دادگاه می باشد. این هیات درخواست پناهندگی را مطابق با فرم های استاندارد بررسی می نماید. در این مرحله بیان دلایل منجر به درخواست پناهندگی (کیس پناهندگی) به صورت شفاهی توسط متقاضی پناهندگی مورد توجه هیات تجدید نظر قرار خواهد گرفت لذا در این مرحله فرد متقاضی پناهندگی می تواند نسبت به انتخاب وکیل برای خود اقدام نماید. در غیر اینصورت هیات تجدید نظر می تواند راسا نسبت به انتخاب وکیل تسخیری برای متقاضی پناهندگی اقدام نماید. تصمیم هیات تجدید نظر قطعی و نهایی تلقی می شود. در صورتی که درخواست فرد متقاضی پس از طی فرآیندهای مربوطه در نهایت مردود اعلام شود فرد متقاضی پناهندگی حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز می بایست خاک کشور دانمارک را ترک نماید. اگر ظرف این مدت متقاضی پناهندگی نسبت به ترک دانمارک اقدام ننماید، این بار با همراهی (اسکورت) پلیس از کشور دانمارک اخراج خواهد شد و حداقل به مدت دو سال حق ورود به دانمارک و هیچ یک از کشورهای اتحادیه اروپا را نخواهد داشت. علی رغم این محدویت چنانچه فرد نامبرده مجدد در طول مدت محرومیت به خاک اتحادیه اروپا وارد شده و بازداشت گردد این بار به مدت ۵ سال از ورود به خاک اتحادیه اروپا منع خواهد گردید.

سازمان مهاجرت دانمارک می تواند به دلایل انسانی و حقوق بشر نسبت به اعطای اقامت موقت در شرایط خاص به افراد اقدام نماید.

در برخی از موارد، درخواست پناهندگی از اساس مورد قبول واقع نمی شود و فاقد شرایط لازم پناهندگی است. در این چنین شرایطی اداره مهاجرت دانمارک موضوع را به شورای مهاجرت کشور دانمارک اطلاع داده و پس از تایید آنها بدون ارجاع پرونده متقاضی به هیات تجدید نظر، پرونده متقاضی پناهندگی به طور کامل غیر قابل رسیدگی تشخیص داده شده و امکان تجدید نظر نخواهد داشت.

هیات تجدید نظر به صورت بیان شفاهی کیس پناهندگی توسط متقاضی به پرونده رسیدگی می نماید. بیان مکتوب تنها در شرایط خاص مانند بیماری متقاضی که امکان حضور متقاضی پناهندگی وجود نداشته باشد، پذیرفته خواهد شد. این هیات متشکل از ۵ نفر می باشند که هر کدام دارای یک حق رای می باشند. یکی از اعضاء هیات، ریاست این هیات را بعهده خواهد داشت و فرآیند آن مشابه دادگاه های تجدید نظر می باشد. رای اکثریت اعضا، رای هیات تجدید نظر خواهد بود. یکی از اعضاء هیات تجدید نظر توسط وزارت دادگستری و یکی دیگر از اعضاء تجدید نظر توسط وزارت امور خارجه / اداره مهاجرت دانمارک معرفی می گردند و به نوعی نمایندگان سازمان مربوطه خواهند بود. در صورتی که این هیات، نظر اداره مهاجرت دانمارک مبنی بر رد درخواست پناهندگی فرد متقاضی را تایید نماید فرد متقاضی باید خاک کشور دانمارک را ترک نماید. در صورتی که هیات تجدید نظر، رای اداره مهاجرت را مردود اعلام نماید به فرد متقاضی اجازه اقامت از طریق پناهندگی اعطا خواهد شد.

معمولا متقاضی پناهندگی در مراکز اقامت پناهندگان که برای همین منظور تعیین شده است اسکان داده می شود. اما در شرایطی متقاضی پناهندگی می تواند خارج از کمپ های پناهندگی زندگی کند. اگر پناهنده قادر به تامین مالی محل زندگی خود باشد امکان زندگی خارج از مراکز تعیین شده پناهندگی قابل بررسی خواهد بود.

کلیه هزینه های زندگی متقاضیان پناهندگی توسط اداره مهاجرت پرداخت خواهد شد. چنانچه متقاضیان پناهندگی با یکی از افرادی که به صورت قانونی در دانمارک ساکن هستند، ازدواج نماید کلیه هزینه های متقاضی پناهندگی می بایست توسط همسر متقاضی پناهندگی تامین و پرداخت شود. اداره مهاجرت پشتیبانی های ذیل را از فرد متقاضی پناهندگی بالای ۱۸ سال بعمل خواهد آورد.

تامین هزینه های اولیه و روزمره زندگی، پوشاک، خوراک (در صورتی که فرد خارج از کمپ پناهندگی زندگی کند)

خدمات بهداشتی و پزشکی

آموزش فرزندان

آموزش متقاضیان پناهندگی

تامین محل اسکان در مراکز اسکان متقاضیان پناهندگی (کمپ پناهندگی)

 

 فرد متقاضی پناهندگی بالای ۱۸ سال، بعد از گذشت ۶ ماه از زمان ارائه درخواست پناهندگی، می تواند از اداره مهاجرت درخواست نماید تا زمان رسیدگی نهایی به درخواست پناهندگی، شغلی را با توجه به سطح توانمندی و مهارت های خود داشته باشد. در اینصورت اداره مهاجرت موظف است با بررسی بازار کار کشور دانمارک و مطابق با توانمندی های فرد مذکور شغلی را به صورت تمام وقت یا پاره وقت برای فرد متقاضی یافته و به متقاضی پیشنهاد دهد. متقاضی پناهندگی نمی تواند خود راسا اقدام به راه اندازی کسب و کار در دانمارک بنماید و یا راسا نسبت به عقد قرارداد کاری با کارفرمایان اقدام نماید. در اینصورت متقاضی پناهندگی مشمول جریمه شده و حتی ممکن است تا یک سال به زندان محکوم شوند. همچنین کارفرمایانی که بدون نظر اداره مهاجرت راسا اقدام به عقد قرارداد کاری با متقاضیان پناهندگی بنمایند محکوم به پرداخت جریمه شده و در پاره ای از موارد ممکن است به دو سال زندان محکوم گردند. بنابراین ضروری است که متقاضیان پناهندگی از طریق اداره مهاجرت اقدام به یافتن کار بنمایند. 

تمام فرزندان زیر ۱۸ سال متقاضیان پناهندگی که در سن تحصیل اجباری هستند، با همکاری اداره مهاجرت در مدارس دانمارک مشغول تحصیل خواهند شد. همچنین متقاضیان پناهندگی بالای ۱۷ سال ملزم هستند که در کلاس های آموزش زبان دانمارکی و آشنایی با فرهنگ دانمارک که توسط اداره مهاجرت یا سازمان های همکار با اداره مهاجرت برگزار می شود شرکت کنند. همچنین دوره های دیگری جهت ارتقاء سطح مهارتهای عمومی و حرفه ای توسط اداره مهاجرت پیشنهاد می شوند که متقاضیان می توانند در آنها شرکت نمایند اما الزامی جهت شرکت در این دوره ها وجود ندارد. این دوره ها به این منظور تهیه شده اند تا اگر درخواست متقاضی جهت پناهندگی مورد تایید قرار گرفت برای حضور در جامعه آمادگی لازم کسب شده باشد.

مهاجرت به دانمارک و قوانین اخذ تابعیت دانمارک

از طریق هر یک از روش های ذکر شده می توان تابعیت و پاسپورت دانمارک را کسب نمود. برای اخذ تابعیت دانمارک شما باید تعداد سال های مشخصی را کشور دانمارک زندگی کرده باشید و در زمان درخواست اقامت دائم دانمارک را داشته باشید. بنابراین ابتدا باید اقامت دائم دانمارک را کسب نمود و سپس برای اخذ تابعیت درخواست داد. در اکثر مواقع در صورتی که شما به مدت 9 سال متوالی در دانمارک زندگی کرده باشید می توانید برای تابعیت درخواست دهید. پناهندگان پس از 8 سال می توانند درخواست دهند. مدت زمان مورد نیاز برای کسب تابعیت در صورتی که شخص با یک شهروند دانمارکی ازدواج کند یا پیش از رسیدن به سن قانونی در دانمارک زندگی کند و در این کشور به مدرسه برود کوتاه تر خواهد بود. در صورتی که سابقه زندان داشته باشید یا بدهی عمومی پرداخت نشده دارید که سررسید آن فرا رسیده، نمی توانید برای درخواست تابعیت اقدام کنید. باید اثبات کنید که توانایی پرداخت هزینه های زندگی خود را دارید و در یک سال گذشته هیچ کمک هزینه ای از دولت دریافت نکرده اید. معمولاً دانمارک اجازه تابعیت دوگانه را نمی دهد مگر در مواقع خاصی مانند ازدواج با یک دانمارکی یا متولد شدن با دوتابعیت. بنابراین افرادی که از این شرایط برخوردار نیستند باید تابعیت قبلی خود را باطل نمایند.